Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Bakjoursskola i Övre Abdominell Kirurgi

februari 1 |08:00 - februari 2 |14:00

- 4400 kr

Målgrupp
Specialister i kirurgi som nyligen börjat fungera som bakjour eller står i begrepp att börja som sådan. Även seniora kirurger med erfarenhet av bakjoursarbete men som önskar uppdatera sina kunskaper är välkomna.

Innehåll
Målsättningen är att utifrån medtagna patientfall diskutera och belysa olika aspekter på diagnostik, imaging och initial handläggning samt indikationer för endoskopisk och operativ intervention på akuta tillstånd inom området övre abdominell kirurgi. Likaså kommer handläggning av vanliga intra- och postoperativa komplikationer att belysas. För att diskussionerna ska blir så engagerande och interaktiva som möjligt distribueras litteraturhänvisningar för självstudier inför kursen. Deltagarnas medtagna patientfall kommer att vara basen för kursen, diskussionerna och de diagnostiska och/eller terapeutiska frågeställningarna.

Programansvariga
Per Sandström, Bergthór Björnsson, Universitetssjukhuset, Linköping Göran Ågren, Hampus Klockhoff, Eva Szabo, Universitetssjukhuset, Örebro Cecilia Strömberg, Magnus Nilsson, Karolinska Universitetssjukhuset, Stockholm

Kontaktperson
Per Sandström, kirurgiska kliniken, Universitetssjukhuset i Linköping Per.Sandstrom@liu.se

Anmälningsavgift
4400 kronor, inkluderar kaffe, lunch samt gemensam middag torsdag 1 februari 2018.

Antal kursplatser
24

Sista anmälningsdag
19 december 2017

Detaljer

Börjar:
februari 1 |08:00
Slutar:
februari 2 |14:00
Pris:
4400 kr
Evenemang Kategorier:
,

Plats

Universitetssjukhuset i Linköping
Universitetssjukhuset
Linköping, 581 85 Sverige
+ Google Map